perjantai 22. helmikuuta 2013

Sukkien parsimista ja uusia neulomuksia

Viime kuukaudet ovat olleet aikamoista villasukkien kulutusjuhlaa. Harvoin onnistun kuluttamaan villasukkia puhki, mutta nyt on joulun jälkeen kulunut kolmet sukat puhki. Johan ne olivatkin pari vuotta vanhoja ja kulahtaneita. Parsinneula sai kyytiä ja parsin reiät tukevasti kasaan. Yhden parin totesin kuitenkin olevan niin huonossa kunnossa, että se on ratkeamaisillaan ties kuinka monesta kohtaa, joten jätin sen korjaamatta ja mietin, puranko siitä langat muuhun käyttöön vai yrittäisinkö tehdä pitkistä varsista säärystimet.

Useimmin sukat tuntuvat kuluvan puhki päkiöiden kohdalta ja ne saikin mukavasti korjattu ilman, että parsitut kohdat painavat. Yksi sukka oli kulunut myös kärjestä puhki ja epäilin, että sen parsiminen tekisi siitä epämukavan jalassa, mutta yllättävän mukavan tuntuisen sain siitäkin. Netissä on myös hyvät ohjeet parsimiseen. Olen kovin iloinen, että sain lempisukilleni jatkoaikaa :)


 

Olen pitkästä aikaa neulonut myös itselleni kaikenlaista ja onnekseni uudet villasukatkin valmistuivat juuri. Tein taas jämälangoista värikkäät ilopillerisukat. Niitä oli ihana tehdä, mutta niin ihana vaihe ei sitten ollutkaan kaikkien langanpäiden päättely. 

 

Tammikuussa totesin myös, että omistan vain yhden pipon ja se oli saatava pesuun, joten tein itselleni myös uuden pipon. Vanhat lapasetkin alkoivat olla vähän kulahtaneet, vaikka käyttökelpoiset vielä ovatkin, mutteivat enää yhtä lämpimät, joten tein uudet lapasetkin, paksut kahdesta langasta. Teinpä myös säärystimet, vanhoja aikoja kunnioittaen samalla mallilla kuin tein ensimmäiset säärystimeni ala-asteella. 

 

Tällä hetkellä työn alla on monia käsityöprojekteja, mutta palkkatyö meinaa häiritä harrastuksia. 
 
 

1 kommentti: