tiistai 31. toukokuuta 2011

Voikukkasima

Nyt on oiva aika valmistaa voikukista simaa. Muutaman päivän päästä valmistuksesta voit nauttia keväistä juomaa. Omamme on juuri valmista juotavaksi.

10 litraa vettä
5 litraa voikukan kukkia
700 g sokeria
100 g fariinisokeria
teelusikallinen hiivaa

Kerää täysin auenneita voikukan mykeröitä ja kaada vesi niiden päälle. Anna kiehua 5 minuuttia. Siivilöi kukat pois ja lisää sokeri. Anna kuumeta niin, että sokeri sulaa. Kun keitos on jäähtynyt käden lämpöiseksi, lisää hiiva. Juoman annetaan seistä lämpimässä paikassa vuorokauden ajan, minkä jälkeen se pullotetaan ja säilytetään kylmässä. Sima on valmista muutaman päivän kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti