torstai 12. toukokuuta 2011

Halpaa ja ekologista ravintoa

Köyhä saa käyttää joskus mielikuvitustaankin syödäkseen muuta kuin makaronia ketsupilla tai suppilovahvero- ja nokkoskastikkeen kera. On kuitenkin myytti, ettei vähävarainen voisi syödä ekologisesti, sillä kaiken ei tarvitse olla kaupasta kalliilla ostettua luomua. Maasta nousee jo reipasta tahtia nokkosta, vuohenputkea, voikukkaa yms. tuoretta syötävää, joten on kiirus käyttää kaapeista viimevuotiset pois, jotta saa uuden sadon tilalle. Villivihannekset ovat ilmaista ja ympäristöystävällistä ravintoa. Kun vain ottaa selvää, mitä kaikkea voi syödä, saa todeta, että monet tutut kasvit ovat mainiota ravintoa ja usein niitä löytyy ihan nurkan takaa. Lisäksi kaupat heittävät valtavia määriä syömäkelpoista ruokaa pois. Osa siitä toimitetaan leipäjonoihin, osa päätyy roskiksiin.

Tässä eräänä päivänä tein ison satsin mainiota pataruokaa. Kun tekee ison määrän kerralla, säästää energiaakin.

Kukkakaali (dyykattu)
Purjo (dyykattu)
Paprika (dyykattu)
Perunaa (dyykattu)
Nokkosta
Maitohorsmaa
Valkoapilaa
Poimulehteä
Siankärsämöä
Vuohenputkea
Luomutomaattimurska
Luomuauringonkukansiemeniä
Mausteeksi pippuria, basilikaa, kurkumaa, neilikkaa ja loraus chilikastiketta

Voi että oli hyvää!

Ruoan jälkeen vielä rentouttavaa yrttiteetä vadelman ja ahomansikan lehdistä, kanervan ja maitohorsman kukista, valkoapilasta, siankärsämöstä sekä maahumalasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti