maanantai 9. toukokuuta 2011

Koirille vetoleluja

Erilaiset kangasriekaleet ovat mitä parhaimpia koirien vetolelujen valmistamiseen. Olen käyttänyt mm. vanhoja kulahtaneita t-paitoja ja lakanoita vetolelujen tekoon. Isokokoisen miesten t-paidan ympärysmitta on sopivan pituinen kangasriekale isomman koiran vetolelun tekoon. Pienempien koirien ja kissojen leluihin riittävät esimerkiksi lahkeen mittaiset kangassuikaleet rikkoutuneista housuista. Pujottelutekniikka saattaa tuntua alkuun hankalalta ja vaatii keskittymistä, mutta alkaa pian sujua rutiinilla ja jää alitajuntaan.

Ota alkuun kaksi noin metrin mittaista kapeaa (esim. 5 cm) kangassuikaletta ja aseta ne ristikkäin. Alussa on hyvä käyttää kahta eriväristä suikaletta, sillä se voi helpottaa pujottelujärjestyksen oppimista. Pujottele päitä ristiin ja alitse kuvan osoittamalla tavalla ja kiristä aina kunnolla, kun olen tehnyt yhden kuvan osoittaman ristikon. Huomaa pujotellessasi, että saman kangaskappaleen päät ovat aina vastakkaisiin suuntiin. Jatka pujottelua, kunnes päitä on jäljellä n. 10-15 cm ja solmi päät. Toki voi käyttää myös muunlaisia solmimistekniikoita vetolelujen tekoon.


Nämä vetolelut ovat meidän koirien ehdoton hitti! Koirat pitävät niistä huomattavasti enemmän kuin kaupasta hankituista leluista. Olen tehnyt näitä leluja ajan mittaan melko paljon Viron koiratarhoille, ja jos juuri tehdyt lelut ovat sattuneet unohtumaan pöydälle, ovat koiramme melko nopeasti käyneet ryöstämässä ne omikseen. Tänään olisi taas aika mennä Rekku Rescuen tapaamiseen ja viedä lahjoituksena vetoleluja sekä aiemmin tekemiäni makuualustoja sekä muita peittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti