lauantai 15. lokakuuta 2011

Sadonkorjuuajan ruokia

Sadonkorjuuaika on makoisaa ja ekologista aikaa. Viime kuukausina ruokavalioni on koostunut muutamia ainesosia lukuun ottamatta oman pihan ja työpaikan raaka-aineista. Kasviksista on saanut mainioita, eri värisiä sosekeittoja, mm. punajuurikeittoa, kurpitsakeittoa ja juureskeittoa, joihin mausteeksi riittää ripaus yrttejä ja pippuria. Salaatinlehdet ovat tulleet omalta pihalta ja kurkut ja tomaatit Majvikin kasvihuoneesta. Tänään maittoi perunamuusi ja mangoldikääryleet. Mangoldi on monille suomalaisille vielä varsin tuntematon, mutta sitä voi käyttää esimerkiksi salaatissa tai kääryleissä kaalin tapaan.

Mangoldikääryleet (9 kpl)

Täyte
iso sipuli
iso porkkana
pala lanttua
suppilovahveroita
punajuuren naatteja
lehtikaalia
mausteita

Keitä mangoldin lehdet pehmeiksi. Raasta juurekset ja pilko sipuli, punajuuren naatit, lehtikaali ja suppilovahverot. Kuullota pannulla hetken aikaa öljyn ja mausteiden kera. Nosta kullekin mangoldin lehdelle lehden koosta riippuen 1-3 ruokalusikallista täytettä ja kieritä kääryleeksi. Valele kääryleet siirapin ja veden sekoitukselle ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Nauti puolukkahillon kera. Maukasta ja ekologista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti