sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Vegaaniset kahvikestit

Tänään kestitsimme vieraita. Kokeilin muutamaa uutta reseptiä ja tein vanhaa tuttua sienipiirakkaa hieman varioiden. Nyt on aika käyttää kaapeista loput viime satokautena kuivatut villivihannekset ja sienet, joten tulemme lähiaikoina syömään paljon mm. nokkosista ja suppilovahveroista valmistettua ruokaa, jotta saamme kaappeihin tilaa uuden satokauden antimille. Tässä tämän päivän antimien reseptit, raaka-aineet luomua ja vegaanista. Hyvää oli, ja epäterveellistä.


Sipuli-sieni-nokkospiirakka

Pohja
125 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
2 rkl vettä
0,5 tl suolaa

Täyte
5 dl kuivattuja suppilovahveroita
sipuli
purjoa
2 dl kuivattua nokkosta
2 dl kaurakermaa
mausteeksi pippuria, basilikaa ja paprikaa

Valmista täyte kattilassa tai paistinpannulla. Kuivatut sienet kannattaa liottaa. Jos käytät tuoreita, niitä menee huomattavasti enemmän. Sulata margariini ja sekoita siihen muut pohjataikinaan aineet. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen. Kaade täyte päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Omenakauratorttu

Pohja
3 dl vehnä- tai puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
0,5 dl öljyä
0,5 dl siirappia
1,5 dl kaurakermaa tai 1 dl -maitoa
1 dl vettä + 2 tl etikkaa

Täyte
2 omenaa
jauhettua kanelia

Kuorrutus
0,5 dl kaurakermaa
1 dl kaura- tai spelttihiutaleita
0,5 dl sokeria
0,5 dl öljyä

Voitele halkaisijaltaan n. 24 cm piirakkavuoka.
Valmista pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, siirappi, kaurakerma ja veteen sekoitettu etikka. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina vuokaan.
Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus paistamisen aikana. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta seosta niin, että sokeri alkaa sulaa. Sekoita tasaiseksi ja levitä seos omenatortun päälle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia tai kunnes tortun pinta on kauniin ruskea.


Suklaahippukeksit

150 g margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,3 dl soijajauhoa + 3 dl vettä
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl grahamjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g suklaata rouhittuna

Vaahdota margariini ja sokerit. Sekoita soijajauho veteen ja vatkaa margariinivaahtoon. Sekoita loput aineet ensin keskenään ja sitten taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Nostele ruokalusikalla nokareita pellille ja paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti